Geluk

27 september 2017

– Geluk

Ik ben gelukkig en heb een heerlijke morgen gehad.geluk
Lotto gewonnen? Nee, doe ik trouwens niet aan mee.
Jubileum te vieren? Nee, niet eens een verjaardag.
Cadeau gekregen? Niet letterlijk maar wel figuurlijk.
Vandaag is mijn oppasdag. Twee kleinkinderen waren er vanmorgen vroeg al. Ik ging met ze boodschappen doen en toen gebeurde het; ontvangen van het cadeau.
Tegelijk met mij stapte een buurvrouw, met rollator, uit haar deur. We maakten een gezellig babbeltje terwijl we samen naar de winkel liepen.
In de winkel ging het brandalarm af maar het was slechts een oefening. Géén brand dus.
Bij de uitgang van de winkel stapte er een andere buurvrouw, met rollator, de winkel in. Weer een gezellig babbeltje met de uitnodiging om eens een kop koffie bij haar te komen drinken.
Ik attendeerde haar op de andere buurvrouw die even op een bankje in de winkel zat te rusten.
Mijn kleinzoon genoot van zijn krentenbol terwijl wij even uitrusten op een bankje buiten. Ik zag de beide buurvrouwen met rollators gezellig samen oplopen weer naar hun huis. Wat een geluk dat ze elkaar hebben.
Toen ik weer in mijn straat was werd er vrolijk naar mij gezwaaid door weer een andere buurvrouw.
Bijna thuis zag ik de eerste buurvrouw, met rollator, weer bij haar deur staan. ‘Kom een keer een kop koffie drinken!’. Twee uitnodigingen op één morgen.
Thuis ontdekte mijn kleinzoon dat de deurtjes van de auto, waarmee hij aan het spelen was, open en dicht konden. Hij gaf mij een glimlach van oor tot oor.
De bel gaat. Een van mijn dochters staat op de stoep met twee van haar kinderen. ‘Ik heb een bak sushi gekocht, zullen we dat gezellig samen opeten?’ De nichtjes en neefjes spelen meteen intensief met elkaar.

Ik heb vandaag een cadeau gehad en dat maakt me gelukkig: Drie vrolijke buurvrouwen contacten, twee uitnodigingen, vier kleinkinderen, een blijde glimlach van een kind, aandacht van een dochter (met sushi) en geen brand.
Kun jij ook ontvangen wat op je weg komt? Probeer het eens een dag en als het niet lukt dan weet ik een mooie retraite ruimte voor je om te leren GENIETEN.