Logo

De ontwerper over het logo:
Sterken Logo Final_favicon
Letterlijk is het beeld ontstaan door de twee s’en van Sterken Sterkt.
De gekleurde S, bestaat uit twee delen met een verschillende kleur. In het midden is een gat. Het sluit niet goed aan, er is iets als een obstakel. De coachvraag? Ook is dit te rijmen met de brug-metafoor over water heen.
Tegelijkertijd zie je twee losse gebogen vormen die elkaar grijpen, om elkaar heen draaien, er is beweging, er is dynamiek. Met een focus op een middelpunt. Iets wat bij coaching past. Twee mensen met elkaar in gesprek op zoek naar de kern van de zaak.

De twee boogjes hebben iets weg van armpjes die hun spieren aanspannen, met een gebogen elleboog, om te laten zien hoe sterk ze zijn. In mijn ooghoeken voelt het beeld als een vlammetje. Rita’s passie voor coaching.
Rood is een sterke kleur, in de zin dat het aandacht trekt en alert maakt. Blauw is ook een primaire kleur wat lekker contrasteert.
Het visitekaartSterken Logo Final-02je is op karton te gedrukt. Dit past bij coachen omdat het ruw is, er zitten spikkels op, oneffen kleur heeft. Iemand die coaching wil kan bij wijze van spreken, glad gestreken worden, schoongemaakt worden en zijn eigen kleur gaan krijgen.

Cornelis Bos www.cmbos.nl