Aanbevelingen

Hieronder ervaringen van enkele mensen waar ik mee in gesprek ben geweest. Natuurlijk respecteer ik je privacy dus ook op de site géén namen.

Man 22 jaar:

‘Als je bij Rita binnenkomt is de sfeer meteen goed. Naast dat de locatie (omgeving Amersfoort) erg mooi is, en Rita een pracht van een huis heeft, is er ook meteen een sfeer van vertrouwen. Dit vond ik zelf erg fijn en de belangrijkste factor. Ook het gevoel van begrip was er meteen, wat erg fijn is.  In de hulp die geboden wordt merk ik een hele mooie christelijke visie. Eentje waar velen wat aan hebben. Daarnaast wordt er door kritische vragen heel erg naar gestreefd om een oplossing vanuit je zelf te bedenken. Dit is een erg goeie methode. Een aanrader voor ieder die struggled in zijn of haar leven en even iemand nodig heeft die je weer op het juiste pad brengt! ‘

Vrouw 52 jaar:

“Coaching door Rita , ze is iemand je uitdaagt om zelf de antwoorden te zoeken en er mee aan de slag te gaan. Dit gebeurt door luisterend te vragen en je zelf de verbanden en oplossingen die voor jou passend zijn te laten vinden en te leren toepassen. Ze leert om uit de onmacht in de kracht te gaan staan, ze sterkt met een glimlach”.

Vrouw 23 jaar:

‘Vorige week ben ik bij Rita Hunink geweest voor een week retraite in combinatie met coaching. Deze combinatie vind ik persoonlijk echt briljant! Je maakt de keuze om ‘er eens even helemaal tussenuit te gaan’ vaak niet zomaar, zo is mijn ervaring in ieder geval. En dan hoeft het niet om een groot probleem te gaan, want het is coaching en geen therapie. Maar ik heb gemerkt dat het praten over zo’n kleinere vraag juist heel verhelderend en inzicht gevend kan zijn. Eenmaal weer thuis geldt voor mij dat het effect ervan groter is dan ik had verwacht. Hoe zeggen ze dat wel eens: Kleine moeite, groot plezier, toch?
Ik vond het heel prettig dat je helemaal je eigen plekje hebt, met alles erop en eraan en dat je privacy daarin ook gerespecteerd wordt. Voor mij was het goed om even helemaal uit het normale ritme en omgeving te gaan. Je kunt helemaal je eigen gang gaan en Amersfoort is bovendien een stad waar veel te doen valt en waar de natuur ook heel dichtbij is. Zo kan je ontspannen door de rust van de natuur te zoeken of door er juist op uit te gaan.

En wat betreft Rita, ik denk dat je hier de juiste persoon op de juiste plaats bent. Ik heb je hart gevoeld en je professionaliteit ervaren! Ik zou het zo weer over doen, hartelijk bedankt!’

Man 27 jaar:

‘Ik ben bij Rita terecht gekomen omdat ik tegen dingen aanliep. Ik heb bij Rita fijne en goede gesprekken gehad die me verder hebben geholpen. Al bij het eerste gesprek voelde het vertrouwd aan. Ook kreeg ik het gevoel dat je serieus werd genomen met de dingen waarmee je aankwam. Ik heb weer goed advies gekregen door de gesprekken om er weer verder mee te gaan’. 

Echtpaar, dertigers:

‘Zoals in bijna iedere relatie liepen ook wij tegen onze grenzen aan. Jarenlange gewoonten en patronen verblinden je soms, je ziet van elkaar niet meer waarom en hoe je verder zou moeten gaan. Je denkt dat je het zelf wel kan oplossen: ‘Communicatie is alles’, dat weet je allebei al. Toch blijkt de werkelijkheid weerbarstig.
De rust, het vertrouwen en de openheid die Rita creëert geven een basis om samen te komen tot je eigen oplossing. Geen theoretisch gewauwel, maar ze dwingt je om eens eerlijk te zijn over jezelf en elkaar. Dat geeft een sterke basis voor de toekomst.’

Man 28 jaar:

‘Ik ben het traject van coaching ingestapt omdat ik van baan wil veranderen, maar ik eigenlijk niet wist wat voor andere baan ik zocht. Daarnaast merkte ik de laatste tijd dat ik tegen dingen in mijn eigen gedrag aanliep en ik dacht: als dit in de gesprekken ter sprake komt is dat mooi meegenomen. Maar ongeveer bij de derde vraag van het eerste gesprek kwam dit punt al bovendrijven en is het voor de meeste gesprekken het onderwerp gebleven. Door deze gesprekken is mijn wereld in positieve zin op zijn kop gezet, omdat ik op een andere manier naar mezelf en anderen ben gaan kijken. De gesprekken met Rita heb ik altijd zeer prettig ervaren. Rita luister kritisch naar jouw verhaal en geeft op een directe manier haar reactie. De gesprekken kunnen door de onderwerpen zwaar worden, maar toch zorgt Rita met haar humor voor luchtigheid. Daarnaast geeft ze jou niet de antwoorden op jouw vragen, maar laat jou de antwoorden vinden, wat veel meer impact heeft.
Bij Sterken sterkt kwam ik gesterkt naar buiten’.

Man 55 jaar:

Rita sterkt
Rita is een sparring partner
Rita is te vertrouwen
Rita geeft advies  maar problemen oplossen moet je zelf doen.
Rita neemt niet de regie over jouw eigen leven uit handen
Rita geeft moed
Rita laat je jezelf zien